Vijf snoepsoorten die gezonder zijn dan je denkt

05 Apr Door Dierenvriendensd.nl

Alle snoepjes liefhebbers opgelet! Te veel snoep is niet goed voor je, maar wat als we vertellen dat er bepaalde snoepsoorten zijn die beter zijn voor je gezondheid dan andere snoepjes. Deze soorten kunnen je helpen een betere relatie te krijgen met snoep. Het is namelijk belangrijk dat je niet te veel snoep eet, maar het verbieden van snoep eten werkt averechts. Lees daarom verder om erachter te komen welke zoete lekkernijen eigenlijk verrassend gezond zijn.

1. Drop

Drop, je houdt ervan of je haat het. Drop is een snoepsoort die ook makkelijk verkrijgbaar is zonder, suiker. Maar dit snoepje bevat ook een bepaald stofje, Glycyrrhizol A. Deze stof zorgt ervoor dat de bacteriën in je mond uitgeschakeld worden, zo kreeg je geen gaatjes. Een dropje eten tegen keelpijn klinkt misschien raar. In sommige soorten zit namelijk suiker. Maar de sterke smaak zorgt ervoor dat je keelpijn wordt verzacht.

Vind je drop niet zo lekker? Probeer dan Engelse drop. Engelse drop heeft een iets milder smaak die gecombineerd wordt met fruitige bijsmaken. Engelse drop bestellen kan gemakkelijk online.

2. Donkere chocolade

Donkere chocolade of ook wel pure chocolade genoemd heeft heel veel gezondheidsvoordelen. De voordelen van pure chocolade komen door de hoge hoeveelheid cacao die er in zit. Chocolade nog hebben om je iets gelukkiger te voelen is helemaal niet gek. Pure chocolade bevat namelijk een stofje dat serotonine (het gelukshormoon) aanmaakt.

Een blokje pure chocolade is ook goed voor je hart. Het verlaagt je bloeddruk en het vermindert je kans op hartaandoeningen. En dat zijn nog niet alle voordelen! Pure chocolade bevat veel antioxidanten die ervoor zorgen dat cellen minder snel beschadigd worden en sommige ziektes goed bestreden kunnen worden.

Ben je fanatiek bezig met sporten in de sportschool of buiten? Dan is het belangrijk dat je goed herstelt om weer harder te kunnen pushen. Een stukje pure chocolade na het sporten helpt je spieren sneller en beter te herstellen na een zware training.

3. Honing snoepjes

Lang geleden kende mensen al de voordelen van dit zoete goud. Honing werd gebruikt voor het verzachten van de huid en het genezen van wonden. Nu wordt honing ook veel gebruikt voor het maken van snoep. Zoals hakhoning en honingdrop.

Hakhoning en honingdrop zijn twee snoepsoorten die honing als zoetstof gebruiken. Honing is een gezondere zoetstof. Het bevat antioxidanten, natuurlijke suikers en antibacteriële eigenschappen. Snoep met honing consumeren kan dus bijdragen aan een beter immuunsysteem. Ook kan een klein beetje honing ons meer energie geven door de natuurlijk suikers fructose en glucose die het bevat.

Grote hoeveelheden van deze snoepsoorten consumeren is natuurlijk niet de bedoeling. Deze snoepsoorten bevatten nog steeds suiker. Maar het is goed om deze soorten snoep in huis te hebben als je verlangt naar iets zoet. Dan maak je een bewuste keuze voor je gezondheid.